Soft rock

Soft rock

Den genre som på svenska blivit känd som “mjukrock” kan du läsa mer om i den här artikeln. Begreppet “soft rock” eller “mjukrock” innefattar mjukare rock till skillnad från punkrocken, hårdrocken och andra varianter av rock.

Mer om soft rock

Genren är enligt experterna en kombination av bland annat pop, vispop och rock. Det gör att den är mer melodisk än vissa andra former av rock. Dessutom har den tydligare drag av akustiska instrument och trubadurkulturen. Därför är det kanske inte så konstigt att instrument som akustisk gitarr och piano är tydliga kännetecken inom genren. Utöver det är det ofta vanligt att sången är särskilt framträdande på olika sätt.

Att genren uppstod sägs bero på att det saknades en form av rock som inte var metal eller hårdrock under 70- och 80-talet när de genrerna slog igenom stort.

Om Tommy Nilsson

En av artisterna som förknippas med genren i Sverige är Tommy Nillson. Han har förekommit som frontfigur och sångare i några olika rockband. Men, som soloartist är det den här genren han är mest känd inom. Det var med sina svenska soloprojekt som han slog igenom stort som artist på 90-talet och han har sedan dess både skrivit musik till musikaler, varit med i melodifestivalen ett par gånger och skådespelat. Mer om honom och hans karrirär, för dig som vill fördjupa dina kunskaper.

Några av hans mest kända låtar är soft rock-låtar som exempelvis “Öppna Din Dörr”, “Dina Färger Var Blå” och “Allt Som Jag Känner”. Han har fortsatt skriva låtar inom samma genre under senare år också.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante