Blogga om rockhistoria och tjäna pengar

Blogga om rockhistoria och tjäna pengar

Det vimlar av bloggar om mode, hälsa och skönhet, men däremot är antalet rockbloggar tämligen litet. Därför finns det goda förutsättningar för att lyckas som bloggare om du kan din rockhistoria och väljer att skriva om det. Med rätt medel kan du dessutom börja tjäna slantar på ditt rockbloggande.

Häng med för att lära dig mer om hur du kan skapa en lönsam blogg om rock och musik. Små och enkla tips som gör skillnad för dig som vill börja blogga.

Rätt samarbeten från start

Även om du till en början inte har någon större läsarskara är det ändå viktigt att arbeta rätt från start. Har du förhoppningen om att tjäna pengar på din rockblogg bör du alltså tänka business redan när du börjar skriva. Det innebär bland annat att du tidigt bör lägga upp en strategi gällande samarbeten. För det är via olika affärsöverenskommelser du slutligen tjänar de största slantarna. Eftersom det är rockens historia som står i centrum ska du se till att få igenom samarbeten med aktörer, företag och varumärken som har ett samband med bloggens innehåll. Ska du förmedla reklam bör det vara av rockigt tema, kanske som ambassadör för en tillverkare av snus eller affär som säljer snus på nätet. Snus känns fullt förenligt med rock och du kan förmedla diverse snusprodukter på ett naturligt sätt. Antingen som reklam för snus via annonser eller att du sonika nämner snus i ett innehåll som en form av sponsrat inlägg.

När dina samarbeten börjar ge resultat kommer också bloggens marknadsvärde att stiga, vilket innebär att du kan ta mer betalt. Vägen dit kan vara lång, men jobbar du strukturerat från dag ett når du snabbare ditt mål.

Engagera dina läsare

Att skriva om rock kan alltså bli en lönsam historia med tanke på avsaknaden av svenska rockbloggar. Det är dock inte bara att skriva för att skriva, utan du måste hitta en intressant vinkel på din blogg. Försök att engagera dina läsare genom att skriva på ett tilltalande sätt. Har du möjlighet att arrangera någon form av tävling eller rockparty i samarbete med exempelvis snusföretaget du gör reklam för, är det en bra idé. Ge dina läsare en anledning till att återvända till bloggen och få dem att känna sig unika.

Det är även viktigt att använda statistik när du lägger upp din strategi och även planerar innehållet. Gå tillbaka och se hur responsen varit på olika typer av innehåll. Försök på så sätt att hitta den struktur som är mest populär hos dina läsare. Kom även ihåg att återkoppla till äldre inlägg när du skriver nytt innehåll. Internlänkning är positivt för din ranking på Google.

Rockmusikens historia

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante