Punkrock och rock idag

Punkrock och rock idag

Hur ser rockscenen ut idag? Bortsett från de gamla banden som slagit igenom tidigare under historien och som fortfarande är aktiva i allra högsta grad kanske du inte har koll på det nyaste inom genren? Om du är intresserad av att följa rockens utveckling, kan den här tidningen vara ett bra tips. Först en kort genomgång av punkrockens historia, eftersom en hel del av grupperna som är populära inom rocken idag kommer ur den genren också.

Om punkrocken

Punkrocken utvecklades redan under slutet av 70-talet. Som många andra genrer kom den här genren också ur en motreaktion på den rock som var som mest populär då. Den här genren har kommit att bli känd för sin “gör-det-själv-anda” och sin ostädade spelstil, inte alls som tidig rock med andra ord.

Ur punkrocken kom dessutom en hel subkultur, punken, att växa fram med band som Sex Pistols som flaggskepp. Konceptet som punken och rocken egentligen alltid haft med sig, att vem som helst kan spela instrument förekommer i allra högsta grad fortfarande idag. Du måste inte alls ha studerat musik eller spelat samma musikinstrument under flera år för att lyckas som musiker. Det tog punkrocken fasta på.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante