David Bowie

David Bowie

Ytterligare en artist som på många sätt har sammanfört musikindustrin med skådespeleri är David Bowie. Inte nog med att han har arbetat med skådespelare och som skådespelare utöver att vara en multimusiker så skapade han en helt egen karaktär och förändrade på det sättet en hel bransch.

David Bowie som artist och karaktär

Som artist slog David Bowie igenom på allvar först på 70-talet, men hans första låt som etablerades i den brittiska musikvärlden kom redan i slutet på 60-talet. Den hade också rymdtema. På ett liknande sätt som det genomslag som blev med albumet ”The Rise And Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”.p>

Det ledde till karaktären Ziggy Stardust som blev David Bowies alter ego. Som sin karaktär och med sitt ekivoka sätt tog han världen med storm och det uppstod stora rubriker och allmän hysteri runt honom och Ziggy Stardust. Han var och är fortfarande en hyllad artist på många sätt. Han förändrade hela branschens sätt att se på artister och Ziggy Stardust blev verkligen en ikon. Det ledde också till diskussioner om olika sätt att se på könsroller och androgynitet både inom musikbranschen och andra branscher. Allt tack vare David Bowie och Ziggy Stardust.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante