The Runaways

The Runaways

The Runaways är en omtalad rockgrupp på många sätt. Dels så fick de mycket uppmärksamhet för att de var den första rockgruppen som helt bestod av tjejer och dels fick de uppmärksamhet genom sin musik.

Om The Runaways

Det var inte lätt att slå igenom som tjejgrupp i genren, basisten uppger att hon blev våldtagen, liknande historier florerar också bland andra kvinnliga musiker under den här perioden. Men, när de väl hade slagit igenom blev de snabbt kända. Gruppen bildades 1975 då var större delen av gruppen runt tjugo år gamla. Redan året efter hade de fått ett visst genomslag.

The Runaways var som mest aktiva mellan 1975 och 1979. På de åren hann de med mycket. Främst blev de kända för sin rockiga och punkrockiga musik, dels för att de allihop var tjejer och dels blev de kända för sina extrema scenshower. På samma sätt som några av deras manliga kollegor inom branschen la de mycket krut på sina framträdanden. Det ledde bland annat till att gruppen blev väldigt känd i Japan.

2010 fick gruppen ett uppsving på grund av att det släpptes en film om gruppen det året. Några av de ursprungliga medlemmarna har fortsatt med solokarriärer också.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante