Alice Cooper

Alice Cooper

Det började som en hel grupp och sedan tog frontfiguren över namnet. De banade väg för några av de nya formerna av metal. Det handlar förstås om Alice Cooper, både gruppen och frontfiguren.

Gruppen Alice Cooper

Gruppen bildades på sextiotalet, till en början kallade de sig för The Nazz. Sångaren Vincent blev så småningom gruppens frontfigur. De slog igenom i början av sjuttiotalet och hade sin storhetstid i mitten av samma årtionde. Gruppen är känd för rockklassiker som exempelvis ”School’s Out”. Låtar som i allra högsta grad spelas fortfarande idag.

Soloartisten Alice Cooper

Här kan du läsa mer detaljerat om Alice Cooper och hans karriär.

Alice Cooper är speciellt känd för sina enorma och omfattande scenshower. Bland annat har han lagt mycket energi på kläder och smink av olika slag. Utöver det har han använt rekvisita i sor utsträckning, exempelvis levande djur, en giljotin och liknande. Dessutom snålar han sällan med pyrotekniken och ljuset under sina shower.

Han hämtar tydligen sin inspiration från skräckfilmer av olika slag och scenshowerna brukar vara välregisserade dessutom. Vissa gånger har han till och med använt sig av monster av olika slag. På det viset har han influerat en hel våg av artister som använder sig av ett liknande koncept.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante