Lyssna på Backyard Babies med hjälp av Iphonetillbehör

Lyssna på Backyard Babies med hjälp av Iphonetillbehör

I Sverige finns det ett flertal kända rockgrupper som har haft en stor inverkan på genren i landet. Några av dessa grupper är The Hives, Ghost och Kent. I denna kategori ingår även Backyard Babies, som jag nu ska berätta mer om.

Vilka är Backyard Babies?

Backyard Babies är en svensk rockgrupp som bildades år 1989 i Nässjö. På sång och gitarr finns både Dregen och Nicke Borg. Dregen är även gitarrist i rockgruppen The Hellacopters. Johan Blomquist spelar bas och Peder Carlsson spelar trummor. Till en början hade gruppen en annan sångare, Tobias Fischer. På grund av olikheter gällande musiksmak blev Fischer under 90-talet sparkad ifrån bandet. Då tillkom istället Nicke Borg. Under sin karriär har bandet prövat på olika typer av rock. Till en början var det glamrock och sleazerock som var inspirationen. Gruppen har spelat stor del i att få sleazerock till att bli större i både Sverige och Skandinavien. Senare blev musiken punkigare och följdes därefter upp av hårdrock. Efter att ha släppt skivor i dessa genrer tyckte bandet att det sedan var dags att ge sig på rock’n’roll, vilket är en genre de har kommit allt närmre under senare år. År 2009 tog bandet en fem års paus efter att ha gjort turnéer i 20 år. I maj 2014 var de tillbaka och började jobba på nytt material. Deras första spelning efter sitt uppehåll blev på Sweden Rock Festival år 2015.

Iphonetillbehör för att lyssna på Backyard Babies

Om du är sugen att lyssna på musik ifrån Backyard Babies, eller något annat band för den delen, så kan du behöva några tillbehör till din Iphone. På teknikdelar.se hittar du Iphone tillbehör såsom laddare, skal och skärmskydd. De har även hörlurar och högtalare för att göra din musikupplevelse så bra som möjligt. På teknikdelar.se hittar du alltså allt du kan tänkas behöva till din Iphone.

Låtar

Gruppens första fullängdsskiva, Diesel and Power, släpptes år 1994. På skivan finns låtar såsom Love, Wild Dog och Heaven In Hell. Gruppen har gett ut flera album under sin karriär och några av dessa är Total 13 (1998), People Like People Like People Like Us (2006), Backyard Babies (2008) och Silver And Gold (2019). Skivan Silver And Gold gavs ut i samband med bandets 30-årsjubileum. Några av gruppens kändaste låtar inkluderar Minus Celsius (2003), A Song for the Outcast (2005), Nomadic (2009), Th1rt3en or Nothing (2015) och 44 Undead (2019). Låten Minus Celsius dyker upp som en bonuslåt i spelet Guitar Hero III: Legends of Rock, vilket innebär att du kan rocka loss till låten hemma.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante