Pudelrockare och heavy metal

Pudelrockare och heavy metal

Om du är intresserad av att lära dig mer om pudelrockare och heavy metal är det här en passande text för dig. Pudelrockare eller glamrockare som de också har kallats började dyka upp redan under 70-talet, men de fick sitt allmänna genomslag först på 80-talet.

Pudelrock och glam metal

Pudelrock som i vissa sammanhang också omnämnts som glam metal smög sig in som varianter på den versioner av rock som spelades mest flitigt under 70-talet. Det vill säga, som en reaktion på all den psykedeliska rocken och den hårdare rocken blev pudelrocken som en variant av dem båda. Den höll fast vid den tyngre rockens riff och generella stil. Samtidigt som den innehöll popslingor av olika slag och var trallvänlig på ett sätt som hårdrocken inte var generellt. Dessutom så var genren väldigt tillåtande vilket rocken på 70-talet var generellt. Fler detaljer om pudelrockare finns förstås också. Artisterna inom genren är kanske mest ihågkomna för deras fantastiska frisyrer och kläder.

Heavy metal

En annan genre som växte sig allt större under 80-talet inom rocken var heavy metal. Enligt vissa experter bygger genren ovan mycket på heavy metal. Heavy metal kommer främst ur den psykedeliska rocken.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante