Elvis Presley

Elvis Presley

Det är svårt at skriva om rock utan att nämna The King, Elvis Presley . Nedan kan du fördjupa dina kunskaper om honom lite.

The King

The King, eller Elvis Presley som han är minst lika känd som har slagit historiska rekord med sin skivförsäljning, han har sålt mer än en miljard skivor världen över. I och med det är det kanske inte så konsigt att han också är en av de mest kända artisterna genom historien.

När Elvis arbetade som lastbilschaufför åkte han ofta förbi Sun Records. Till slut betalade han för att få spela in en skiva där, skivan kom att innehålla två låtar. Han sa att han skulle ge bort skivan till sin mamma i födelsedagspresent, men i efterhand har det också ryktats om att han ville bli upptäckt och därför hoppades att producenten skulle höra honom sjunga.

Ett par år senare kom han tillbaka och spelade in mer musik och med tiden blev Elvis allt mer populär och han fick ett skrivkontrakt till slut. Dock blev han mitt i allt det här inkallad till armén och fick då ta ett uppehåll från musiken ett tag.

Många har tolkat Elvis musik, bland annat Pentatonix som framfört en a capella version av Elvis låt ”Can’t Help Falling In Love”. Och många av de låtar som blev stora genom Elvis är fortfarande populära.

Elvis skapade stora rubriker med sina ekivoka scenshower. Idag framstår de som väldigt oskyldiga, men på 50- och 60-talet var det tabu att dansa och anspela på sex på det sätt som Elvis gjorde. Han gjorde också karriär som skådespelare vilket ökade hans stjärnstatus. Det fick han också mycket rubriker av. Det har gjorts många filmer om Elvis liv också.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante