Grunge

Grunge

Den här genren av rock är en stor del av den alternativa rocken som slog igenom under 80-talet. Genren levde kvar genom hela 90-talet också, men efter det så har den förekommit allt mindre.

Om Grunge

En av grungens viktigaste personer var bland annat Chris Cornell. Han spelade i ett av grungens stora band Soundgarden. Andra stora grupper inom genren var exempelvis Nirvana.

Som genre kännetecknas grungen av drag från både punken och rocken. Musiken är till viss del ganska skränig och ostädad som punken samtidigt som den är melodisk på liknande sätt som rocken. Grungen är som många andra subgenrer till rocken svår att definiera eftersom den är ett hopkok av så många genrer. Musiken kallades också för ”Seattle-sound” och den sägs ha dykt upp i just Seattle till en början.

Grungen som genre blev allt större under 80-talet, dock dog den ut ganska kraftigt i slutet på 90-talet till förmån för andra genre så som mer regelrätt punk. Startskottet för slutet av grungens era kan sammankopplas till viss del med att Nirvana splittrades till följd av Kurt Cobains självmord. Samtidigt så dog inte genren ut på en gång utan det tog ett tag för andra stilar att ta över genrens publik.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante